Het foto dagboek van Bieke en haar 4 kittens / The photo diary of Bieke and her 4 kittens. Part 4

Zaterdag, 27 mei 2017.

Het moment is aangebroken om een hele nieuwe wereld vol avontuur te ontdekken… Happy-emoticon-face Hoe nieuwsgierig ze ook zijn, er is nog enige aarzeling.

******

Saturday, May 27, 2017.

The moment has come to discover a whole new world of adventure … Happy-emoticon-face  How curious they are, there is some hesitation.

******

Als je de foto’s vergroot wil bekijken, klik dan een foto aan! / If you want to enlarge the photos, click on a picture!

Bieke en haar kittens_080

Bieke en haar kittens_084
Oh, dat lijkt me toch diep te zijn / Oh, that seems to me to be deep.
Bieke en haar kittens_085
 “(L) Zou er meer te zien zijn? (R) Dat weet ik niet. / (L) Would there be more to see? (R) I don’t know.”
Bieke en haar kittens_086
“Wat kan het mij ook wat schelen, ik ga nog een dutje doen… / What do I care about, I’ll take another nap …
Bieke en haar kittens_088
Oh nee help, ik wil niet gewassen worden! / Oh no help, I don’t want to be washed!
Bieke en haar kittens_091
Ja, ik ben er aan ontsnapt!  / Yes, I’ve escaped!

 

Bieke en haar kittens_095
Kijk maar, ik heb een lange tong en een grote mond… / Look, I have a long tongue and a big mouth …

 

Een knus momentje… om te knuffelen… / A cosy moment … to hug…

Hoe diep is het? / how deep is it?

Gelukt! / Succeeded!

 

Bieke en haar kittens_109
Wat ben jij groot! / What are you big!

 

Maandag, 29 mei 2017 / Monday, May 29, 2017.

Wegsluipen… / sneak off…

Tijd voor een dutje… / Time for a nap …

Woensdag, 31 mei 2017 / Wednesday, May 31, 2017.

 

Bieke en haar kittens_134
Hey jij, ik ben Felix, aangenaam kennismaking. / Hey you, I’m Felix, nice to meet you.

 

Bieke en haar kittens_138
Geen commentaar. / No comment.

 

 

Bieke en haar kittens_140
Mama Bieke houd alles onder controle… / Mommy Bieke keeps everything under control …

 

 

Bieke en haar kittens_141
Mama zegt dat ik moet slapen… / Mom says I have to sleep… 

 

Slaaptijd… / Sleep time

 

Bieke en haar kittens_147
Wat is dat ding die hier aan mij hangt? / What’s that thing that hangs at my rump?

 

Bedankt voor jullie bezoek. / Thanks for your visit.

Wordt vervolgd… / To be continued…

 

12 gedachten over “Het foto dagboek van Bieke en haar 4 kittens / The photo diary of Bieke and her 4 kittens. Part 4

 1. De foto “Mama Bieke houd alles onder controle” is misschien niet helemaal het onderwerp waar jou focus op ligt in dit item maar vindt ‘m wel met stip de mooiste. De geringe overstraling door het tegenlicht geeft je een soft focus die de foto een dromerige uitstraling geeft. Voor mij een plaat met een artistiek tintje

  Geliked door 1 persoon

  1. Mama Bieke was een voorbeeldige moeder tot de jonkies ongeveer 3 maanden oud waren, toen sloeg ze compleet om en herkent ze haar jonkies niet meer! Hoe dat komt of wat de aanleiding daarvan is, weet ik niet? Ik had het niet verwacht. Maar gelukkig stellen de jonkies het goed en zijn ze al oud genoeg om hun “eigen boontjes te doppen”! Maar onze laatste nieuwkomer Loesie heeft zich ook een beetje over de jonkies ontfermt. Ik vraag me af of het misschien door Loesie komt dat Bieke zo verandert is tegenover haar jonkies en er vijandelijk is tegen geworden!? Dank je voor je bezoekjes en fijne reacties, fluwijn!
   Geniet van een fijne avond…

   Like

 2. Even weer een bezoekje en dan zoek ik natuurlijk eerst de poezen foto’s ,zo lief en vertederend .Wat zou ik graag nog een of twee poezen erbij hebben maar dat gaat niet met mijn allergie helaas . Zijn al de poesjes bij jou thuis gebleven vraag ik me af ? Mijn dochters kat kreeg 4 kittens en ze kon er geen afstand van doen ,toen vond ze ook nog een jong poesje op straat en had ze 10 poezen in huis .Nu inmiddels nog maar 5 .Ik moet even wennen aan je site want ik heb [ nog ] geen idee wat je het laatst geplaatst hebt .
  Liefs Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Elisabeth,
   fijn dat je nog even bent langsgekomen op mijn site en bedankt voor je fijne reactie! 🙂 Ik weet dat het moeilijk is om mijn blogpost te vinden. De laatste maand hebt ik er dus ook niets nieuws meer gepost en het is de bedoeling om een nieuwe site aan te maken, zodat het probleem wat betreft het niet vinden van mijn post dan hopelijk daarmee wordt opgelost. Als het me lukt zou de (ver)nieuw(de) site er begin van volgend jaar (in de maand januari) moeten opgestart en te volgen zijn. Ik weet ook nog niet of ik al mijn volgers en degene die ik volg kan overplaatsen naar de nieuwe site, anders zal alles opnieuw moeten gebeuren. Wat de katjes en je vraag betreft… Bieke had ook 4 kitten gebaard, waarvan ik 3 poesjes (kattinnetjes) zelf heb gehouden en eentje is er naar mijn broer gegaan, het katertje. Nadat ze drie maanden oud waren, deed Bieke afstandelijk tegenover de kittens en kwam niet vaak meer naar huis, enkel om nog eens een hapje te komen eten. Maar nu is ze al een maand spoorloos. Ik weet niet waar ze is of wat er met haar gebeurd is. Maar er is ondertussen nog een andere poes bijgekomen die nu ook onder mijn hoede valt en daarmee heb ik nu 8 katten die binnenshuis komen en een tweetal zwerfkatten die hier ook elke (of bijna elke) dag aanwezig zijn, maar niet in huis komen. Hoewel die ene poes (wat ik vermoed geen echte zwerfpoes is, ze is te aanhankelijk en sociaal, wellicht een afgedankte poes) geneigd is om ook binnen te komen, maar mijn man vind dat er al genoeg katten in huis zijn, zelfs soms tot zijn ergernis, dus houd ik deze buiten. Maar ze kan wel in het tuinhuis onderdak en slaapplekje vinden, daar staan drie kattenkamertjes. 🙂 Vandaar ze ook wel hier blijft. Dat brengt het totaal aan katten waarvoor ik zorg, binnen- en buitenshuis op tien: Louis, Mieke, Bollie, Suske, Loesie (eigenlijk allemaal afgedankte katten), de drie jonkies: Yuki, Missy en Kitty en de twee zwerfkatten. Zo, dat is een hele bende he 🙂 Jammer dat je een allergie hebt voor katten. Maar je kan hier altijd komen genieten van de poesen en katers zonder je schrik moet hebben voor je allergie 🙂 😉
   Liefs, Heidi

   Like

   1. Wat naar om te lezen dat Bieke spoorloos is en ik hoop dat ze misschien nog terug zal komen .De onzekerheid lijkt me verschrikkelijk .Onze dochter begon met twee Breezer en zijn zusje Sparky,toen kwam mooie Bacardi erbij .Een ” vriendin” welde haar kat wegdoen en ach toen nam dochter Bammie ook maar alleen wist ze niet dat Bammie kleintjes moest krijgen en dat waren er 5 waarvan er een al de volgende dag overleden is .Dus waren er Speedy Spike Tommie en Pebbles .Bijna allemaal ”geholpen” behalve Bammie en Spike en toen vond mijn kleinzoon een kitten verstopt onder een hoektafel dus Nicky was nr 9.Tja zo’n arm klein poesje wat ze op straat vond ,opgegeven als gevonden bij asiel en amivedi maar geen reactie dus Puck was nr 10 .De dames Puck en Bammie werden niet meer geacepteerd door de anderen en die heeft ze dus altijd op haar slaapkamer gehad .Bammie is er helaas niet meer den Puck durft af en toe gelukkig in de huiskamer te komen . Ze heeft lang overwogen om Puck aan mij te geven maar kon geen afstand doen .Ik heb toen we pas hier woonden Felix de kater van de overburen bijna dag en nacht in huis gehad ,zo’n lieve allemans vriend en hij werd voor mijn gevoel best verwaarloosd ,buren vonden het prima dat Felix altijd bij ons was ,zelfs toen hij doodziek was heb ik hem verzorgd ,toch bleef hij opeens helemaal weg .Toen hebben wij onze Mikki uit het asiel gehaald zo’n 7 jaar geleden .Soms gaat het goed maar ook heb ik wekenlang allergieaanvallen ondanks de pillen . Kan je nagaan hoe ik er aan toe was als ik bij mijn dochter thuis was ,maar het was zo leuk met al die poezen . ze staan altijd al bij de deur als ze mijn voetstappen in de flat hal horen want Oma brengt altijd lekkere dingen mee haha . Maar nu zijn het er nog 5 inmiddels Wat een verhaal he! Ik hoop dat je je blog opnieuw in kunt stellen of idd een ander blog maakt .Ik heb de volgerslink naast mijn banner staan nu ,ff op de streepjes klikken maar ik weet niet of dat werkt met WP.Ik kom snel weer even bij je lezen .
    Liefs Elisabeth

    Geliked door 1 persoon

   2. Dat is inderdaad ook een heel verhaal, met dingen die ik herken uit wat hier is gegaan met de katten van de over gebuur. Het is ook zo als je veel katten hebt kan er altijd wel een verdwijnen door bepaalde reden. Het kan dus ook zijn dat Bieke verjaagd is door andere katten en gezien er hier veel katten zijn en ze met de anderen niet overeen kwam, zelf haar eigen kittens wilde ze niet meer herkennen en deed er vijandelijk tegen. Het kan ook zijn dat ze tijdens een nacht verongelukt is of iets is aangedaan. Je weet nooit wat er ’s nachts gebeurd en je kan ze ook niet overal volgen en 24 op 24 observeren of binnenshuis houden of opsluiten! Ik lees dat je allergieaanvallen krijgt! Al weet ik niet precies wat dat inhoud of mij erbij moet voorstellen? Maar vind het wel erg! Ik heb me op jouw site van bloggen aangemeld als volger en om bericht van je te krijgen als je een nieuwe blog aangemaakt hebt. Blijkbaar is bloggen gelinkt aan Google en ik heb wel een google account, maar gebruik die weinig. Ik hoop dan ook dat ik de melding ontvang of doorgestuurd word naar mijn emailadres. Maar ik zal het wat meer in de gaten houden.
    Liefs, Heidi

    Like

 3. Hallo Heidi,

  Je kan bijna zelf aaien bij jou foto’s. Is echt schitterend om te zien. Zo lieve kittens heb je daar.
  Mooie kittens heb je daar. Nu is stukje groter geworden. Geef maar knuffels.
  ·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.Fijn weekend voor jou.˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Jacqueline en Ferry! Ja, ze zijn heel aaibaar met een groot knuffelgehalte 🙂 Ik aai hen elke dag en elke avond voor het slapen gaan krijgen ze een knuff kusje van me 🙂 Nu slapen ze ook bij ons in bed 😀
   Lieve groetjes, Heidi en de kattenfamilie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s