Sri Lanka: deel 2 / part 2.

Song: Sri Lanka from Jack Jersey.

 

Ahungalla is een klein kustplaatsje, gelegen in Galle District, de zuidelijke provincie, Sri Lanka. Het is ongeveer 76,6 kilometer ten zuiden van Colombo en bevindt zich op een hoogte van 12 meter boven de zeespiegel.

Ahungalla staat vooral bekend om zijn zandstrand, vergezeld van een brede gordel/rand aan palmbomen, die wordt beschouwd als een van de beste op het eiland. Het dorp ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Bentota, 40 kilometer ten noorden van de provinciale hoofdstad Galle bij Kaappunt Ahungalla. De naburige dorpen zijn Kosgoda in het noorden en Balapitiya in het zuiden. Ten zuidoosten van de stad ligt het mangrovegebied van Madu Ganga. Net als de hele regio werd Ahungalla verwoest door de tsunami veroorzaakt door de aardbeving in de Indische Oceaan in 2004.

Ook vogelliefhebbers komen ogen en oren te kort! Sri Lanka telt maar liefst 425 verschillende vogelsoorten, waarvan ongeveer 250 inheemse en  waarvan 21 soorten alleen in Sri Lanka voorkomen. Je vindt er o.a. de wevervogeltjes, ijsvogeltjes, ooievaars, adelaars, uilen, ibis, kolibrie, groene bijeneter, etc.

Bron: wikipedia en 333travel.nl

******

Ahungalla is a small coastal town located in Galle District, the southern province, Sri Lanka. It is about 76.6 kilometers south of Colombo and is located at a height of 12 meters above sea level.

Ahungalla is best known for its sandy beach, accompanied by a wide belt of palm trees, which is considered one of the best on the island. The village is located about 15 kilometers southeast of Bentota, 40 kilometers north of the provincial capital Galle at Cape Point Ahungalla. The neighboring villages are Kosgoda in the north and Balapitiya in the south. South of the city lies the mangrove area of Madu Ganga. Like the entire region, Ahungalla was destroyed by the tsunami caused by the earthquake in the Indian Ocean in 2004.

Bird lovers are also short of eyes and ears! Sri Lanka has no less than 425 different bird species, of which about 250 native and of which 21 species only occur in Sri Lanka. You will find among others the weaver birds, kingfishers, storks, eagles, owls, ibis, hummingbird, green bee-eater, etc.

Source: wikipedia and 333travel.nl

16 februari, dag 2 op Sri Lanka / February 16, day 2 on Sri Lanka.

 

33 gedachten over “Sri Lanka: deel 2 / part 2.

  1. Ja met dit koude weer zou ik best wel daar weer willen zijn. En ik had ook wel meer willen zien van het eiland. Ik weet niet of we daar ooit nog terug zullen gaan, want mijn man was na de reis wel even ziek en is moeten opgenomen worden in het ziekenhuis met hartproblemen door vermoeidheid! We waren ook al wat vermoeid vertrokken op reis en de reis / excursies zelf waren ook al wat vermoeiend door de grote afstanden die je moest afleggen als je iets wilde bezoeken. Gelukkig waren de hartproblemen niet levensbedreigend en is het met mijn man goed gekomen!
   Liefs en fijne avond nog X

   Geliked door 2 people

   1. Sorry, ik zag eerst jouw antwoord maar tot de w… verschijnen.
    Wat erg van je man Heidi… Gelukkig alles weer onder controle. Zeg mij wat… ik zit in hetzelfde straatje. Het is begonnen zeven weken geleden. Vermoedelijk ook vermoeidheid of stress, maar voorlopig moet ik medicatie nemen om de hartslag rustig te houden en ik ben daar zo doodmoe van… Ik ga wel gewoon werken maar het is met loden benen. Vanaf de middag vloeit alle energie weg uit me. Donderdag mag ik weer naar de cardioloog. Ik hoop dat ik iets anders mag nemen dat mij minder moe maakt en hoop ook op een meer verhelderende diagnose. We zien wel.
    Hou jullie goed daar. Hartelijke groet X

    Geliked door 1 persoon

   2. Wat erg dat je in hetzelfde straatje zit wat je gezondheid aangaat, Bea! Ik hoop dat het gauw weer goed komt met je gezondheid en doe vooral rustig aan en slaap voldoende! Daar zijn artsen / specialisten blijkbaar goed in om mensen een ingewikkelde en onduidelijke diagnose te geven! Ik denk dat zij hun diagnose in geen gewone mensentaal kunnen geven!
    Ik hoop toch dat er voor jouw duidelijkheid mag komen en vooral een spoedige beterschap!
    Hartelijke groet en een goede nachtrust gewenst X

    Like

  1. ‘Dark flower’ that is me and my husband. It is a combination of our two family names ‘Dendoncker’ which means in English ‘The Dark’ and ‘Blomme’ is a dialect for flower which translates to the English meaning ‘flower’. So ‘DarkFlower’. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  1. Sri Lanka is een paradijs op Aarde wat de natuur aangaat, maar het eiland heeft ook zijn minder mooie of lelijke kanten, dat komt later nog aan bod! Wat mijn man betreft, ja dat was even schrikken! We waren zelfs nog niet helemaal thuis toen de problemen begonnen. We zaten nog op de trein onderweg van Brussel naar Oudenaarde waar mijn pa ons zou komen ophalen om ons thuis te brengen. We zijn gelijk na aankomst naar de spoedopname van het ziekenhuis in Oudenaarde gereden. Daar hebben ze enkele onderzoeken gedaan en dan mijn man doorverwezen naar een ander ziekenhuis voor beter onderzoek. Ja gelukkig is het weer goed gekomen, maar het blijft wel opletten en er blijft toch een zekere bezorgdheid! Ik ben blij dat je van fotovoorstelling heb genoten en de muziek erbij leuk vind 🙂
   Lieve groetjes, Heidi

   Like

   1. Het aantal zwerfhonden, is een schrijnend probleem op Sri Lanka, voor dierenliefhebbers niet leuk om te zien lijkt mij.
    De terugreis met je zieke man, zal geen pretje zijn geweest Heidi.
    Lieve groetjes.

    Geliked door 1 persoon

   2. Die zwerfhonden, dat is inderdaad een groot probleem! Overal waar je ging zag je er langs straat lopen en ergens liggen ook langs het strand en zo meer… Ik denk dat er meer zwerfhonden dan mensen zijn op het eiland. Ik heb maar twee katten gezien tijdens ons verblijf. Wat de gezondheidsproblemen van mijn man betrof, was inderdaad geen pretje maar gelukkig is het weer goed gekomen!
    Lieve groetjes.

    Like

  1. Dank je Henk voor je fijne reactie! Zoals ik eerder al zei, Sri Lanka is een paradijs op Aarde voor wat de natuur betreft en ja de zee / oceaan is mooi diepblauw 🙂 Maar ook heeft Sri Lanka zijn minder mooie kanten dat zal je later nog wel zien…

   Like

 1. Weer die Stern en een roofvogel … Gaat je goed af, vogels in vlucht fotograferen. Het ziet er wel exotisch uit daar, logisch haha maar wel lekker om daartussen te verblijven. Dit soort reizen zijn altijd vermoeiend. Het is ver, ander klimaat en je wilt zoveel mogelijk zien en het zijn vaak lange dagen. Zo’n reis maak je niet om uit te rusten over het algemeen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben wel blij dat het tot zover lukt om vogels in de vlucht goed te fotograferen 🙂 Ik had naar mijn gevoel meer willen zien van het eiland, maar dan moet je langer verblijven en rondtrekken, anders is het niet te doen! De bezienswaardigheden liggen ver uit mekaar en het is lang rijden vooraleer je ergens bent. Dus ja, best vermoeiend en vroeg opstaan om toch iets op je dagtrip te zien!

   Geliked door 1 persoon

 2. Goedemorgen Heidi,

  Wat is daar mooi om te zien. Het is best wel mooie land om te toe te gaan. Prachtig!! Wat fijn dat je mocht filmen. Meestal zijn de mensen niet willen. Heel interessant filmpje om te zien. Het is daar wel mooie omgeving. Dan zie ook vogels. Aan de strand is heerlijk geweest voor jullie. Echt genieten. Oja je muziek is echt heel mooi om te luisteren. Ik heb hier genoten. Fijne dinsdag gewenst.
  Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Goede middag J & F,
   het was heerlijk wandelen langs het strand met de vogels in de lucht op zoek naar voedsel zoals visjes en andere beestjes en met het geluid van de zee en het opspatten van de golven… 🙂 Het is als ontwaken uit een droom die werkelijk is geworden… 🙂 Ik vind het liedje hier dan ook heel toepasselijk en ik denk dat jullie de artiest van dit liedje ook wel kennen 🙂 Hoewel hij zingt over Sri Lanka en daar zijn roots liggen, vraag ik me af of hij werkelijk in Sri Lanka geboren is of in Nederland? Hij heeft wel het uiterlijke mee van een Sri Lankaan, maar zijn echte naam klinkt helemaal Sri Lanka’s. Fijn dat jullie hier hebben genoten… 🙂 Voor jullie ook een fijne dinsdag gewenst.
   Lieve groetjes, Heidi en de kattenfamilie 😉

   Like

  1. The country has indeed already suffered a lot! But the population is strong and have already endured much! Nature is really beautiful and the beaches are pearls. Not surprising that Sri Lanka is called the green pearl 🙂 I am glad that you like my post and can enjoy my photos and the music 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s