Sri Lanka: deel 1 / part 1.

Sri Lanka ‘Parel in de Indische Oceaan’, officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka en voorheen Ceylon, is een land in Zuid-Azië. Het land is een eilandstaat in de Indische Oceaan en telt 22,409,381 (2017) inwoners.

Door de gunstige ligging op het pad van de grote zeeroutes tussen West-Azië en Zuidoost-Azië is Sri Lanka van oudsher een strategische marinebasis en een centrum van boeddhistische religie (± 69%) en cultuur van de oudheid. Tegenwoordig is het een multireligieus land, waar bijna een derde van de bevolking andere religies dan het boeddhisme aanhangt, met name het hindoeïsme, christendom en islam (± 31%). De Singalese gemeenschap vormt de meerderheid van de bevolking, met de Tamils als grootste etnische minderheid, geconcentreerd in het noorden en oosten van het eiland. Andere gemeenschappen omvatten de islamitische Moren en Maleisiërs en de Burghers (De Burghers zijn een gemengd Europees-Aziatische bevolkingsgroep uit Sri Lanka.)

Sri Lanka staat bekend vanwege de productie en export van thee, kinine, koffie, rubber, kaneel en kokosnoten en heeft een progressieve en moderne industriële economie. De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka, de tropische bossen, stranden en landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken het een wereldberoemde toeristische bestemming.

Na meer dan tweeduizend jaar van heerschappij door plaatselijke koninkrijken werden delen van Sri Lanka in het begin van de 16e eeuw gekoloniseerd door Portugal en Nederland, alvorens het gehele land in 1815 onder het bestuur van het Britse Rijk kwam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Sri Lanka als een belangrijke basis voor de geallieerde troepen in de strijd tegen het Japanse Keizerrijk. Aan het begin van de 20e eeuw ontstond een nationalistische politieke beweging, met als doel het verkrijgen van politieke onafhankelijkheid, die uiteindelijk in 1948 door de Britten werd verleend na vreedzame onderhandelingen.

Officiële landstaal: Engels, Singalees en Tamil.

Munteenheid: Sri Lankaanse roepie.

Bron: Plaatselijke gids/privé bestuurder en wikipedia.

******

Sri Lanka ‘Pearl in the Indian Ocean’, officially the Democratic Socialist Republic of Sri Lanka and formerly Ceylon, is a country in South Asia. The country is an island state in the Indian Ocean and has 22,409,381 (2017) inhabitants.

Because of its favorable location on the path of the major sea routes between West Asia and Southeast Asia, Sri Lanka has traditionally been a strategic naval base and a center of Buddhist religion (± 69%) and culture of antiquity. Today it is a multi-religious country, where nearly a third of the population adheres to religions other than Buddhism, especially Hinduism, Christianity and Islam (± 31%). The Sinhalese community is the majority of the population, with the Tamils as the largest ethnic minority, concentrated in the north and east of the island. Other communities include the Muslim Moors and Malaysians and the Burghers (The Burghers are a mixed Eurasian population from Sri Lanka.)

Sri Lanka is known for the production and export of tea, quinine, coffee, rubber, cinnamon and coconuts and has a progressive and modern industrial economy. The natural beauty of Sri Lanka, its tropical forests, beaches and landscape, as well as its rich cultural heritage, make it a world-famous tourist destination.

After more than two thousand years of rule by local kingdoms, parts of Sri Lanka were colonized by Portugal and the Netherlands at the beginning of the 16th century, before the entire country came under the rule of the British Empire in 1815. During the Second World War, Sri Lanka served as an important base for allied troops in the battle against the Japanese Empire. At the beginning of the 20th century a nationalist political movement arose, with the aim of gaining political independence, which was finally granted by the British in 1948 after peaceful negotiations.

Official language: English, Sinhalese and Tamil.

Currency: Sri Lankan rupee.

Source: Local guide / private driver and wikipedia.

******

*Wie de route van luchthaven Brussel naar luchthaven Doha en luchthaven Doha naar luchthaven Colombo wil volgen, bekijk dan deze video.

* If you want to follow the route from Brussels Airport to Doha Airport and Doha Airport to Colombo Airport, watch this video.

******

Dag 1 op Sri Lanka / Day 1 on Sri Lanka.

 

 

 

24 gedachten over “Sri Lanka: deel 1 / part 1.

 1. Werkelijk een hele fraaie diashow, met prachtige foto’s Heidi. Een wit olifantje vinden op het hotelbed, is toch wel even iets anders dan chocolaatjes of rozenblaadjes.
  De golven waren daar aardig hoog, ben je nog wezen surfen?
  Die bootjes op het droog gevallen strand, zijn heel kleurrijk.
  Mijn compliment voor hoe je de vogels in de vlucht hebt gefotografeerd!
  Het stukje informatie hierbij, is interessant, en maakt het helemaal af.
  Lieve groetjes, Edward.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor je fijne complimenten, Edward! Het olifantje was een leuk item en er werden wel meer van die origami van handdoeken gemaakt 🙂
   De golven dat viel wel mee. Op foto lijken ze hoger dan ze echt waren, maar er zat wel kracht achter en je moest stevig op je benen staan en goed opletten dat je niet de zee werd ingesleurd! Ik heb niet gesurft en ik kan het ook niet.
   Ik ben blij dat de video/diashow je bevalt en hopelijk de volgende ook.
   Lieve groetjes, Heidi

   Like

 2. Prachtige foto’s van een prachtig land. Ik was er nog nooit, maar ik zag al vele foto’s en hoorde vele verhalen van een vroegere vriend die ik uit het oog verloor. Hij was Tamil.
  Wat een perfect opgemaakt bed. En dan dat olifantje erop. Ik zou dat ook graag kunnen zo’n olifantje vouwen. Inderdaad veel beter dan chocolaatjes of zeepjes… 😉
  Hartelijke groet en veel liefs X

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is inderdaad een prachtig land, maar een vermoeiende reis! Wil je wat zien, is het best rond te trekken als rugzaktoerist. Als je op één plaats logeert, zoals wij hebben gedaan, is het niet zo ideaal om veel van de bezienswaardigheden te bezoeken. De afstanden zijn enorm groot en het is uren rijden vooraleer je ergens op een mooie bezienswaardige plaats bent! Of je moet er een 2 tot 3 dagen excursie van maken, dan logeer je tijdens deze excursie op verschillende plaatsen. Wij hebben 3 uren moeten rijden om het Udawalawe National Park te bereiken! Daar komen de foto’s en filmpjes van later aan bod 🙂 Wat die origami met handdoeken betreft, dat zou ik ook wel graag kunnen vouwen.
   Hartelijke groet en veel liefs X

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is alweer een jaar geleden en ik vond het tijd en het gepaste moment om ze eindelijk op mijn blog te posten en te delen… 🙂 Ik had ze er eigenlijk wel eerder willen opzetten, maar het zijn er zoveel en daar kruip toch wel wat tijd in om alles een beetje ordenen en te selecteren en alles op punt te stellen. Daarbij had ik nog veel andere foto’s die ik wilde posten en door de uitbreiding bij de kattenfamilie 🙂 is er ook wat gebrek aan tijd gekomen sinds de laatste maanden. Dank voor je fijne reactie!
   Lieve groetjes, Heidi

   Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Heidi,
  Je bent toen op de vakantie geweest in Sri Lanka. Daar is zeker heel gelovig land. Maar ook wel armoe plekjes. Wat heb jij mooie filmpje gezet over de vakantie. Heel interessant om te weten. Toch is daar heel mooie land. Ene hotel ziet goed uit.Prachtig goed verzorgt uit. Aan de zee is helemaal geweldig om te zien. Daar hebben grote golven. Het was mooie reis geweest. Je ziet daar ook aparte dingen om te eten. Mooie land in Sri Lanka.
  Ik wens jou fijne maandag.
  Lieve Jacqueline & Ferry.😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Jacqueline en Ferry,
   Sri Lanka is een heel mooi land wat de natuur betreft, maar helaas heerst daar ook nog veel armoede! De bevolking is daar zeer gelovig maar gezien de verschillende bevolkingsrassen op het eiland is het ook een multireligieus land nu, waar zowel Christenen, moslims als Hindoes en Boeddhisten samenleven. Maar de boeddhisten zijn de grootste groep onder de bevolking. Ik heb het idee dat de golven groter lijken op de foto’s dan ze werkelijk waren, maar ze waren toch krachtig, want je kon amper blijven rechtstaan. Je moest stevig op je benen staan om niet omver geduwd te worden of de zee mee ingesleurd te worden! Het werd ons dan ook afgeraden om in de zee te zwemmen en er zij er al verdronken. Ook toen wij daar waren was er bijna iemand aan het verdrinken, maar kon nog op tijd gered worden.
   Ik wens jullie ook een fijne maandag.
   Liefs, Heidi en de kattenfamilie. 😉

   Like

 4. Lieve Heidi
  Wat een mooie diashow , dat hotel is echt luxe hoor .Ik ben zelf geen vakantie mens en als ik dan jouw foto’s bekijk dan mis ik wel veel jammer genoeg .Maar helaas in een vliegtuig durf ik voor geen goud ,erg toch ! Je video heb ik grotendeels bekeken en je hebt er veel werk van gemaakt .Ik kom later kijken naar de volgende reisblogs .
  Lieve groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Elisabeth,
   Dank voor je fijne reactie! Weet je, ik heb ook jaren angst gehad om in een vliegtuig te stappen! Ik durfde ook niet met het vliegtuig op reis gaan. Toch heb ik eens de stap gezet en sindsdien heb ik er geen probleem meer mee 🙂 Er is zoveel moois te zien op de wereld, je weet niet wat je mist, dat is jammer! Wie weet komt er misschien toch bij jou ook ooit die dag dat je de stap waagt, net zoals ik 🙂 😉
   Lieve groetjes, Heidi

   Geliked door 1 persoon

  1. Thank you for your response, Sidran! You do not have to apologize for your late response. It’s your choice when or either you want to react somewhere 🙂 You’re free to do what you like! But I’m Happy to read your comment 😀 Thanks again! You also had to wait for a long time of my post about Sri Lanka, therefore, I’m sorry too! I think we can expect a new post too from you about your latest vacation? I look forward to read your post about your experiences and adventures…
   Sincerely, Heidi

   Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Marylou! Het is niet zo moeilijk om een filmpje op wordpress te krijgen, maar het neemt wel veel opslagruimte. Daarom dat ik aan het overwegen ben om eventueel een YouTube kanaal op te starten waar ik mijn filmpjes op kan posten. Da kan ik een link naar daar plaatsen en spaar ik hier ruimte.
   Fijne avondgroet en slaap wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s