Wintertuin / Wintergarden.

Het leven kan hard zijn in de winter voor alle dieren die de bittere koude en winterse weersomstandigheden moeten overleven! Zo zijn vogel(tje)s afhankelijk van onze vrijgevigheid en bijvoederen is dan een welkome toevoeging waarbij de vogel(tje)s dankbaar gebruik van maken…! Enkele winterse gasten zijn: De merels, de meesje (komen wel zelden, omdat er teveel katten in de buurt zijnL), het roodborstje, en sporadisch het winterkoninkje, enkele duiven en eksters.

Maar desondanks kan de winter ook mooie sfeervolle beelden opleveren! Ik zou zeggen, kijk en geniet van de volgende beelden die ik jullie graag laat zien. emoticon_glimlach

******

Life can be hard in winter for all animals that have to survive the bitter cold and winter weather conditions! For example, birds depend on our generosity and supplementary feeding is a welcome addition while birds make thankful use of it…! Some winter guests are: The blackbirds, the titmice (come rarely, because there are too many cats in the neighborhood L), The European robin, known simply as the robin or robin redbreast and sporadically the wren, some pigeons and magpies.

But in spite of this, winter can also produce beautiful atmospheric images! I would say, look and enjoy the following images that I like to show you. emoticon_glimlach

******

Als je de foto’s vergroot wil bekijken, klik dan een foto aan! / If you want to enlarge the photos, click on a picture!

Bevroren / Frozen.

Laat het sneeuwen / Let it snow.

Laat het sneeuwen, laat het sneeuwen, laat het sneeuwen… / Let it snow, let it snow, let it snow… (video) (Mijn excuus voor de niet optimale kwaliteit, gefilmd met smartphone / My excuse for the non-optimal quality, filmed with a smartphone).

Tijd om de vogeltjes bij te voederen… / Time to feed the birds … Klik op een foto om te vergroten / Click on a picture to enlarge.

Katten in de sneeuw / Cats in the snow. Klik op een foto om te vergroten / Click on a picture to enlarge.

 

Bedankt voor jullie bezoek. / Thanks for your visit.

 

35 gedachten over “Wintertuin / Wintergarden.

 1. Een heel mooie winterimpressie. Die ijskegels staan er prachtig op en ook het roodborstje en de merel. Ook niet te vergeten de katten op het einde. Ook de kerk op de achtergrond is heel bijzondere Heidi! Hartelijke groet 😊

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja Beekje, ik denk dat je fantasie een beetje op hol is geslagen, haha… ha 😀 😉 Dat wat je ziet zijn appartementen en het monument “De poort” dat ze daar gezet hebben. 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s, en mooie poezenbeesten heb je. Voorheen hing ik mijn balkon ook vol voer voor de vogels. Nu ik twee katten heb kan dat helaas niet meer, maar gelukkig worden de vogels niet vergeten door mijn medebewoners.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Anne voor je bezoekje en fijne reactie! Hier heb ik negen katten lopen, maar blijf toch bij voederen. Er komen niet zoveel meesjes op af, maar wel het roodborstje is er bijna elke dag en de merels, soms een paar duiven en de eksters durven ook al eens snel een hapje oppikken, maar zodra ze bewegingen waarnemen van mij dan zijn ze snel weer weg.

   Like

  1. We hebben allemaal onze periode/seizoen waar we ons het best bij voelen, Edward. 🙂 Ook ik heb het liever warm dan koud 😉 Maar toch fijn dat je even bent komen kijken en bedankt voor je fijne reactie!
   Lieve groetjes, Heidi

   Like

 3. Mooie winterfoto’s en ik vind sneeuw echt geweldig .Maar niet te lang omdat ik dan niet durf te fietsen .Vogels voederen was altijd een feest hier in de tuin en er waren altijd heel veel soorten .Nu durven wij het niet meer omdat er zo ontzettend veel poezen in de buurt lopen .Echt heel jammer maar dode vogels vinden in de tuin is ook niet erg fijn .We vonden regelmatig ook kikkers en dode muizen brrr. Wat een mooie poezen heb jij daar rondopen
  Liefs Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind sneeuw ook leuk, hoewel we dit jaar nog niet veel sneeuw hebben gehad. Maar goed, ik denk dat velen onder ons al uitkijken naar de lente 🙂 Hier heb ik ook al dode muizen aangetroffen. Het is niet dat ik er bang van ben. Het voordeel van katten, is dat ze dergelijk gedierte buitens huis houden 🙂 Maar toch vind ik het wel ook een beetje jammer als ik een muisje dood aantref. Fijn dat je mijn poezen mooi vind en dank je voor je bezoekje en fijne reactie, Elisabeth! Ik weet niet of jij nog recentelijk geblogd hebt? Het is toch al een tijdje geleden dat ik nog een update van je gekregen heb. Maar wellicht ben je nog aan het herstellen, na je oogingreep!?
   Het best en lieve groetjes, Heidi

   Like

   1. Lieve Heidi
    Ook ik ben zeker niet bang van muizen [ heb er als kind zoveel gehad ] maar het is zo zielig als ik ze dood vind ,ook hebben we ze in huis ergens tussen het dak en de trespa en ik hoor ze soms knagen haha .Ja hoor ik blog weer en heb weer het een en ander gepost ,ik doe de link er weer even bij ,wanneer je zin of tijd hebt kun je even kijken ,niets verplicht hoor .Blijkbaar krijg jij geen goede updates .Het gaat goed met mijn ogen en de wereld is helder en ik kan al heel goed lezen ,wel heb ik veel moeite met de mooie lichtblauwe letters op jouw blog maar dat went ook wel .Fel licht verdraag ik nog niet zo goed dus buiten draag ik een zonnebril met zachtroze glazen .Ik zie nu dus even alles door een roze bril haha .komt allemaal goed .
    Liefs Elisabeth

    https://eenblogvoormij.blogspot.nl/

    Geliked door 1 persoon

   2. Lieve Elisabeth,
    ik ben blij te lezen dat het weer goed gaat met je ogen en dat je het leven kan bekijken door een roze bril 😀 😉 Ik zal bij mijn volgende blogs de teksten in het zwart zetten zodat jij het ook goed kan lezen. 🙂 En je link ga ik koppelen aan mijn site, dan kan ik ook gemakkelijker eens op jouw site gaan kijken… Jammer dat ik geen updates van je blogs krijg, maar daar kan jij wellicht niks aan doen en ik ook niet. Ik kom weldra even kijken en bijlezen… 🙂
    Liefs, Heidi

    Geliked door 1 persoon

 4. Mooie winterfoto’s is het geworden. Je ziet verschillende soorten vogels. Roodborstje is zeker mooie vogel om te zien. Voederen in de winter is zeker belangrijk. Leuke tuin heb je . Filmpje Is leuk geworden. Bij ons balkon kan helaas niet voederen. Want er komen bij ons grote vogels op af. Zoals kraaien en kauwen en ekster. Ik ben bang dat buurtbewoners gaan klagen. En jagen koolmeesjes en pimpelmees weg bij ons. Het zou zonde zijn. Want verleden jaar gingen twee keer broeden. Jaren dan voor 1 keer per jaar broeden. Wat heb je daar mooie poezen lopen. Geef maar knuffels aan poezen. Leuke foto’s geworden.
  Fijne week.
  Groetjes Jacqueline & Ferry.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik krijg hier ook niet veel meesjes op bezoek door teveel katten die ik heb en de andere katten in de buurt! Ook komen er wel eens eksters een hapje oppikken, maar zijn snel weer weg zodra ze bewegingen van mij gewaar worden. Dank je voor het fijne compliment over de poezen 🙂 Ik knuffel ze elke dag en zal ook een knuffel van jullie geven 🙂 Voor jullie ook een fijne week.
   Lieve groetjes van Heidi en de kattenfamilie

   Like

 5. Met de barre winterkou valt het reuze mee, als het streng wintert zul je zien dat veel meer vogeltjes tuinen opzoeken katten of niet. Zolang er maar vluchtroutes en schuilplekjes zijn want dat is wel belangrijk. Heb een leuke impressie gekregen van je tuin en voerplekjes. Beloond met het bezoek van het roodborstje, zo fotogeniek vogeltje.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben inderdaad nog niet zo een strenge winter gehad. Ik voeder de vogels het jaar door. En meestal krijg ik tijdens het broedseizoen meer meesjes in mijn tuin om voedsel dan in de winter. Ja het roodborstje is een fotogeniek vogeltje, blij dat die wel mijn tuintje bezoekt 🙂 Maar een IJsvogeltje alsook het eekhoorntje op bezoek krijgen is nog veel leuker!
   Fijne avondgroetjes, Heidi

   Like

 6. De vogels komen blijkbaar graag op bezoek in jouw tuin. En dan zijn de poezen natuurlijk ook van de partij.
  Je hebt deze winterse tafereeltjes mooi vast gelegd Heidi.

  Geliked door 1 persoon

  1. Thank you Sidran! Yes my cats are well fed, that is obviously clear 😀 Some of my cats are a little too fat, I have to admit, but they are happy 🙂 And I can’t resist for giving food if they looking with a face to me as if they’re asking for a meal 😉 Yeh, I know, I’m weak for them!
   Enjoy your day…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s